DARMOWY FRAGMENT KURSU
Czas trwania: 01:03:00
---
Peklowanie wbrew powszechnym przekonaniom służy przede wszystkim przedłużeniu trwałości mięsa, a nie zachowaniu ładnej jego barwy. Zachowanie barwy to pozytywny, lecz dodatkowy skutek stosowania peklosoli. Należy mieć świadomość, że peklosól nie zabija bakterii, a jedynie hamuje ich rozwój. Jednak aby tak się stało, peklowanie należy przeprowadzić poprawnie. Nie ma tu miejsca na “wydaje mi się” i “na oko”. Od poprawnego zabezpieczenia mięsa może zależeć Twoje zdrowie_, a nawet i życie._
Dostęp do 10 kursów wideo z kompletną wiedzą na temat domowych wyrobów.
Dostęp do 10 receptur na wędzonki i kiełbasy opracowane przez Adama Pulkowskiego.
Dostęp do 10 broszur z rozpisanymi i omówionymi tematami z wszystkich części kursu.
Poprawnego peklowania surowców na wędzonki oraz kiełbasy.
Prawidłowego ociekania i osuszania surowców przed wędzeniem.
Poprawnego wędzenia (wędzarnie tradycyjne i nowoczesne).
Obróbki termicznej wędlin (podpiekanie w wędzarni oraz parzenie).
Poznasz zasady klasyfikowania surowców na kiełbasy._
Poznasz zasady rozdrabniania surowców (mielenie i dobór sit).
Nauczysz się tworzyć receptury.
Poznasz zasady doboru przypraw.
Poznasz budowę i działanie prawidłowo zrobionych wędzarni.
Dostęp od 1 stycznia 2024
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 950 PLN
Oglądaj gdzie i kiedy chcesz
Odtwarzaj na telefonach i komputerach
Drukuj konspekty oraz receptury i miej je pod ręką
Przeskakuj szybko do zaznaczonych miejsc
Płatności są chronione i obsługiwane przez jedną z największych firm na świecie - STRIPE
Masz 14 dniową możliwość zwrotu pieniędzy
Kupując, akceptujesz regulamin kursu