Strona główna >>

#1 Peklowanie surowców na wędzonki

DARMOWY FRAGMENT KURSU

Adam Pulkowski

Czas trwania: 01:03:00

---

Peklowanie wbrew powszechnym przekonaniom służy przede wszystkim przedłużeniu trwałości mięsa, a nie zachowaniu ładnej jego barwy. Zachowanie barwy to pozytywny, lecz dodatkowy skutek stosowania peklosoli. Należy mieć świadomość, że peklosól nie zabija bakterii, a jedynie hamuje ich rozwój. Jednak aby tak się stało, peklowanie należy przeprowadzić poprawnie. Nie ma tu miejsca na “wydaje mi się” i “na oko”. Od poprawnego zabezpieczenia mięsa może zależeć Twoje zdrowie_, a nawet i życie._

PRZEDSPRZEDAŻ:


Co otrzymasz w cenie?

Dostęp do 10 kursów wideo z kompletną wiedzą na temat domowych wyrobów.

Dostęp do 10 receptur na wędzonki i kiełbasy opracowane przez Adama Pulkowskiego.

Dostęp do 10 broszur z rozpisanymi i omówionymi tematami z wszystkich części kursu.

Czego się nauczysz?

Poprawnego peklowania surowców na wędzonki oraz kiełbasy.

Prawidłowego ociekania i osuszania surowców przed wędzeniem.

Poprawnego wędzenia (wędzarnie tradycyjne i nowoczesne).

Obróbki termicznej wędlin (podpiekanie w wędzarni oraz parzenie).

Poznasz zasady klasyfikowania surowców na kiełbasy._

Poznasz zasady rozdrabniania surowców (mielenie i dobór sit).

Nauczysz się tworzyć receptury.

Poznasz zasady doboru przypraw.

Poznasz budowę i działanie prawidłowo zrobionych wędzarni.

DOSTĘP DOŻYWOTNI


Dostęp od 1 stycznia 2024

00
dni
00
godzin
00
minut
00
sekund

950 PLN

475 PLN

KUP TERAZ

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 950 PLN

Oglądaj gdzie i kiedy chcesz

Odtwarzaj na telefonach i komputerach

Drukuj konspekty oraz receptury i miej je pod ręką

Przeskakuj szybko do zaznaczonych miejsc

  • Płatności są chronione i obsługiwane przez jedną z największych firm na świecie - STRIPE

  • Masz 14 dniową możliwość zwrotu pieniędzy

  • Kupując, akceptujesz regulamin kursu

Napisz do nas
PRZEJDŹ DO PŁATNOŚCI

Copyright © 2026 Fimple.tv

  • Domowe Wędliny
  • Polityka prywatności
  • Polityka "Cookies"
  • Przetwarzanie danych
  • Regulamin
Informujemy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj: Polityka Cookies

Niezbędne ciasteczka są konieczne do funkcjonowania strony i nie można ich wyłączyć w naszych systemach. Zazwyczaj są one ustawiane w odpowiedzi na Twoje działania, które sprowadzają się do próśb o usługi takie jak ustawianie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Możesz ustawić w swojej przeglądarce blokadę lub ostrzeżenia o tych ciasteczkach, natomiast niektóre elementy strony nie będą wtedy działać. Te ciasteczka nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację użytkownika.


Ciasteczka funkcjonalne pozwalają naszej stronie zapewniać zwiększoną funkcjonalność i personalizację. Mogą być ustawione przez nas lub zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron. Jeśli nie zgodzisz się na użycie tych ciasteczek, to niektóre lub wszystkie te usługi mogą działać nieprawidłowo.


Ciasteczka targetujące mogą być ustawione na naszej stronie przez naszych partnerów reklamowych. Mogą zostać wykorzystane przez te firmy, aby zbudować profil Twoich zainteresowań i pokazywać Ci bardziej dopasowane reklamy na innych stronach. Wspierają one nasze działania marketingowe I pomagają mierzyć ich skuteczność. Jeśli nie zgodzisz się na użycie tych ciasteczek zobaczysz mniej dopasowane reklamy.


Ciasteczka wydajnościowe pozwalają nam zliczać odwiedziny i źródła ruchu na stronie, dzięki czemu możemy mierzyć i ulepszać działanie naszej strony. W ten sposób możemy określić, które strony są najbardziej lub najmniej popularne i zaobserwować jak użytkownicy poruszają się po nich. Jeśli nie zgodzisz się na użycie tych ciasteczek, nie będziemy wiedzieć kiedy odwiedzasz naszą stronę i nie będziemy w stanie analizować jej wydajności.


Ciasteczka nieskategoryzowane to ciasteczka, które nie zostały przypisane do żadnej kategorii ze względu na typ lub przeznaczenie.